instagram
Instagram
dr.gurayyilmaz
whatsapp
Whatsapp
Dr. Güray YILMAZ
Telefon
+90 (505) 814 7055
Email
info@gurayyilmaz.com
Adres
Denizli / Türkiye
Anasayfa
Cerrahi İşlemler
Ameliyatsız İşlemler
Hakkımda
Mezoterapi
Yaşlanma, stres, uykusuzluk, kötü beslenme ciltte yıpranmalara neden olmaktadır. Yıpranan cilt mezoterapi uygulaması ile desteklenebilir. Mezoterapi, uzun yıllardır saç tedavisinde, selülit tedavisinde, yüz gençleştirme tedavisinde ve çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde güvenle uygulanmaktadır.
Mezoterapi – mezoterapi iğnesi nedir?
Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerin karışım haline getirilerek derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon yardımı ile uygulanması işlemine denir. Mezoterapi uygulaması cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir. Hedeflenen sorunlu bölgeye direkt enjekte edilebilmesi ve hızla etki sağlaması avantaj sağlar.
Mezoterapi iğnesi nasıl uygulanır?
• Mezoterapi uygulaması yapılmadan önce analiz yapılır.
• İşlem yapılacak bölgeye anestezik etkili bir krem sürülür.
• Mezoterapi uygulaması ile işlem yapılacak bölgeye mikro iğnelerle enjeksiyon yapılır.
• Mezoterapi uygulaması deri altına 1-4 mm derinliği geçmeyecek şekilde uygulanır.
• Mezoterapi uygulamasının yapılacağı bölgede enjeksiyonun rahat yapılması için mekanik bir tabanca da kullanılabilir.
• Her hastaya sorununa göre hazırlanan karışımlar tek kullanımlık iğnelerle uygulanır.
• Mezoterapi işlemi yaklaşık 30 dakika sürmektedir.
• Mezoterapi tedavisi sonrası kişi günlük hayatına rahatlıkla dönebilir.
Mezoterapi
Mezoterapi iğnesi hangi durumlarda yapılır?
Mezoterapi iğnesi birçok rahatsızlığın çözümünde ve genel görünümün iyileştirilmesinde kullanılabiliyor. Sarkmış ve esnekliğini yitirmiş, canlı görünümünü kaybetmiş ciltlere mezoterapisi iğnesi uygulanabiliyor. Leke, kuruma ve akne oluşumuna yatkın ciltlere de mezoterapi iğnesi yapılabiliyor. Saç bölgesinde sorun yaşayan ve bölgesel zayıflamayı hedefleyen kişilere de mezoterapi iğnesi uygulanabiliyor.
Mezoterapi kaç seans uygulanır?
Mezoterapi seans uygulaması kişinin problem ve şikayetlerine göre şekillenebilir. Seans sayısı amaca göre 2-8 seans arasında planlanarak yapılabilir.
Mezoterapi uygulaması sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Mezoterapi uygulaması alan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar da mevcuttur. Mezoterapi tedavisi sonrası işlem yapılan bölgeye ilk 24 su temas ettirilmemesi ve işlem öncesi kan sulandırıcı ilaç kullanmaması önerilir. Mezoterapi sonrası şişlik, morarma ve kızarıklık gibi durumlar yaşanmaması için soğuk kompres uygulanması önerilebilir. Enfeksiyon riskinin minimuma indirilmesi için mezoterapi yapılan bölgeye dokunulmamalı ve 24 saat boyunca mezoterapi yapılan bölgeye makyaj yapılmamalıdır.
Mezoterapi
Saç mezoterapisi
Saç dökülmesi yaşayan kişilerin de en çok faydalandığı uygulamalar arasında saç mezoterapisi yer alır. Saç mezoterapisi ile deriye ilaçların küçük ve ince iğneler ile uygulanması gerçekleştirilir. Saç mezoterapisi, var olan saçların cilt yüzeyine çıkarılmasını, saç köklerinin güçlendirilmesini ve saçların daha parlak hale getirilmesini sağlar. Saç mezoterapisi ortalama 25 dakika sürer ve yaşanan probleme göre 5 ile 10 seans arasında uygulanır.
Yüz mezoterapisi
Yüz mezoterapisinde ise ilaçların küçük miktarlarla karıştırılarak cildin içine enjeksiyonu şeklinde gerçekleştirilir. Bu çalışmalar cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına karşı uygulanır. Yüz mezoterapisi ile kolajen sentezinin uyarılması ile gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık sağlanıyor. Yüz mezoterapisi, cildin daha taze ve dinlenmiş görünmesini sağlar.
Mezoterapi
Mezoterapi kimlere uygulanmamalıdır?
• Emziren annelere
• Hamilelere
• Şeker hastalarına
• Kanser hastalarına
• Kan pıhtılaşma bozukluğu olan kişilere
• Kullanılan maddelere karşı alerjisi olan kişilere
Şimdi Randevu Al